Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Canvis en les taxes municipals per l'any 2023

S'aproven en el Ple municipal del 9 de novembre de 2022 les noves taxes per al nou període.

DIJOUS 19 GENER 2023

A partir del dia 1 de gener del 2023, han entrat en vigor les noves taxes municipals aprovades pel ple del 9 de novembre de 2022 de l'Ajuntament de Tornabous. Els principals canvis que s’han efectuat són els següents:

  • IBI urbà. Es bonifica el 50% de l'IBI urbà durant 1 any, a aquells immobles que posin plaques solars per autoconsum.
  • Escombraries. El rebut d’escombraries puja 5€ en tots els trams.
  • Aigua. El rebut d’aigua puja 5€ en tots els trams.
  • Impost sobre construccions ( ICIO). Es bonifica durant l’exercici 2023, el 50% del impost de construccions en les obres que s’efectuïn per posar plaques solars. Es bonifica el 80% durant l’exercici 2023, en les obres dels habitatges que tinguin un contracte de masoveria urbana, sempre i quan estiguin a la borsa d’habitatge del Consell Comarcal.

Sobre la recollida de la brossa al municipi de Tornabous:

L’Ajuntament informa que després d’un any d’haver instaurat el nou sistema de recollida de brossa, a través de la instal·lació de illes verdes de contenidors, no ha augmentat el percentatge de reciclatge al municipi. Actualment estem en percentatge del 40% de recollida selectiva de mitjana, això significa que hem baixat un 6% respecte l'any anterior.

Si a aquest fet li sumem que en l'última junta d'URGELLNET es va aprovar una pujada de la recollida de la brossa superior al 6% (només amb els vots contraris de Tornabous i Tàrrega), l’increment significatiu en el cànon de residus que aplica la Generalitat durant l’exercici 2023 i que no hi ha data per implementar el sistema de recollida porta a porta, ens hem vist obligats a repercutir una mínima part dels costos en el rebut de la brossa. Això significa que hem apujat 5€ lineals en cada tram.

Com ja us sabeu amb el que es recapta no es cobreix el servei, és un servei molt deficitari.

Us recordem que per utilitzar el nou servei de recollida de voluminosos heu de trucar o enviar un WhatsApp al telèfon del Consell Comarcal 621 192 828 o enviar un correu electrònic a correuverd@urgell.cat.  

Per un municipi cívic:

Us volem traslladar un parells de qüestions d’ordre públic per tal d’aconseguir que el nostre municipi sigui una mica més cívic i habitable.

En primer lloc, us volem sensibilitzar sobre els excrements dels animals domèstics en la via pública. A banda dels problemes higiènics que provoquen, també s’ha de tenir en compte de la mala imatge que donen a qualsevol visitant. És important que cada propietari es responsabilitzi de recollir els excrements que generen els seus animals.

Per finalitzar, i amb l’objectiu de millorar l’accessibilitat, la fluïdesa del trànsit (rodat i a peu) i la convivència entre veïns, us emplacem a respectar els guals i les zones restringides d’estacionament com la plaça Major, el pavelló poliesportiu o les sortides a la carretera general (carretera de Balaguer),etc.

Assemblees veïnals al municipi de Tornabous:

Us informem que l’Ajuntament de Tornabous convocarà assemblees veïnals a cadascun dels pobles del municipi. Aquestes assemblees són per donar comptes de les actuacions realitzades l’any 2022, explicar els canvis de les taxes municipals per a l'any vinent i explicar els projectes de millora  que es duran a terme a cada poble.

Les dates per les assemblees són:

  • dilluns 23 de gener a les 20h a les escoles del Tarròs,
  • dimecres 25 de gener a les 20h a la sala dels billars de La Guàrdia d’Urgell,
  • dilluns 30 de gener a les 20h a la Sala Salvador Seguí de Tornabous.