Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Primeres Jornades Salvador Seguí 1887-1923

Tornabous enceta la commemoració del centenari de la mort del Noi del Sucre

DIMARTS 28 FEBRER 2023

El 10 de març de 1923 va ser assassinat el dirigent anarcosindicalista Salvador Seguí i Rubinat, al Raval de Barcelona, a mans de pistolers de la patronal. Coincidint amb aquesta efemèride, el municipi de Tornabous organitza les primeres jornades al voltant de la figura de Salvador Seguí.
Es duran a terme el 10 de març i l’1 d’abril, amb activitats als tres pobles del municipi.
Tenen un caràcter popular i transversal, i es presenten amb la voluntat de contribuir a donar a conèixer la importància d’aquest personatge i el seu llegat polític i social.
El programa d’actes, a més d’una ofrena floral a la seua casa natal, inclou xerrades, una exposició, la presentació d’un documental, un dinar popular i un cafè concert També es realitzarà un mural commemoratiu de l’efemèride.
Les jornades estan organitzades per l’Ajuntament de Tornabous, compten amb la col·laboració del Centre d’Estudis de la Unitat Popular, la CUP i la Fundació Salvador Seguí i el suport de l’Espai Companys.
Així mateix, està previst que al llarg de l’any es duguin a terme més activitats d’homenatge i memòria a Salvador Seguí.
En aquest sentit, en la sessió plenària extraordinària del consistori del passat 17 de febrer, es va aprovar posar el seu nom al pavelló polivalent municipal.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges