Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tornabous acull una campanya especial de donació de sang.

Vine a donar sang divendres 19 de juny al consultori mèdic de Tornabous, de 19 a 22 hores.

DIMARTS 09 JUNY 2020

Informació:

• El 19 de juny, Tornabous rebrà els donants al Consultori Mèdic.
• La donació de sang és un acte imprescindible per garantir l’assistència sanitària en els hospitals durant aquests dies.
• Durant l’epidèmia, el 20% de les transfusions han anat dirigides a malalts de la Covid-19.
• Amb la represa d’intervencions i tractaments ajornats la necessitat de sang s’incrementa.
• Cal reservar hora per donar sang a donarsang.gencat.cat.

Aquests dies, el Banc de Sang està fent una crida a la ciutadania per mantenir  el ritme de donacions, que continuen sent necessàries durant l’epidèmia per a tractaments de càncer, accidents, parts amb complicacions, etc.

Amb la reducció dels contagis i malalts als hospitals s’han reactivat les operacions i tractaments ajornats durant els darrers dos mesos. Ara, la necessitat de 1.000 donacions de sang diàries a tot Catalunya pot ser fins i tot superior a causa de l’alta activitat transfusional.

Tornabous s’ha sumat al conjunt de municipis que han ofert els seus espais per garantir les donacions de sang a Catalunya durant aquests dies. El 19 de juny, el Consultori Mèdic comptarà amb un espai de donació de 19 a 22 hores.

Cal que els donants reservin hora des del web donarsang.gencat.cat.

Campanyes amb mesures de seguretat:
La donació de sang és aquests dies una de les activitats imprescindibles que la ciutadania pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals.

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d’aquesta setmana, entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

Cal recordar, a més, que el coronavirus COVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.