Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Èxit de la tercera vetllada del Festival a2m al Tarròs

Aquest dijous, hi ha una nova cita amb el 'Concert de Silenci' d'Oriol Ginestà

Foto: Pep Companys
Foto: Pep Companys

DILLUNS 27 JULIOL 2020

La plaça de santa Cecília del Tarròs va ser l'escenari de la tercera vetllada del Festival a2m, que cada dijous al vespre i durant els mesos d'estiu, s'emplaça a diferents ubicacions singulars i obertes d'arreu del municipi de Tornabous.

En aquesta ocasió l'artista convidat era Xavier Mayora, un vell conegut als nostres pobles, ja que ha participat i donat suport en diferents activitats reivindicatives de defensa del territori que s'han anat organitzant al municipi, va acompanyar-se d'una banda de cinc músics per presentar-nos la seua proposta musical.

El concert va començar a peu de carrer, amb la interpretació del terra Records de Cal Marsal, un exercici de memòria emocional de la seua infantesa al poble de la Figuerosa.

Un cop a dalt de l'escenari, s'encarregà d'anar desgranat els temes del seu últim disc, intercalant-les amb la lectura de fragments del seu manifest Anartista, que proclama la capacitat somniadora, creativa i d'estimar de la humanitat, crida per la defensa del paisatge i sacseja la consciència personal i col·lectiva davant una realitat que cal canviar, que va rebre l'adhesió i els aplaudiments del públic assistent.

Encara va tenir temps de recuperar cançons dels seus discos anteriors i d'interpretar Plegaria a un labrador, del malaguanyat cantautor xilè Victor Jara, torturat i assassinat pel règim de Pinochet.

Una vegada més es van mantenir les consignes d'higiene i distanciament social durant el concert, que aplegà a més de 60 persones, vingudes dels pobles del nostre municipi i de Tàrrega, Arbeca, Preixens, Bellpuig, Cervera i la Figuerosa. Cal agrair també la bona disposició dels veïns de la plaça i el suport de la brigada municipal, encarregada de la logística i de l'ajuntament de la Fuliola, que ens cedeix l'escenari que s'utilitza en alguna de les actuacions.

30 de juliol, a les 21 hores, ciutat ilergeta del Molí d'Espígol de Tornabous
Concert de silenci, amb Oriol Ginestà.

L'emplaçament per a aquesta proposta cultural és les importants restes de la ciutat ibèrica del Molí d'Espígol de Tornabous. Un dels principals exponents del potencial polític, comercial i econòmic de la cultura ibera, al nostre país.

Oriol Ginestà et convida al seu Concert de Silenci, una proposta que barreja la cançó d'autor, amb composicions pròpies dels seus discos L’hora més fosca (2017) i Miralluny (2014), amb músiques terapèutiques del món -bols tibetans i de quars, gongs, campanes de vent, tambó de mar...,-i intercalant-ho amb petits espais de silenci, per poder sentir els sons de l'entorn i de la natura, tot gaudint de la posta de sol urgellenca.

Així mateix, amb la col·laboració de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural i  Iber, s'oferirà una visita guiada al jaciment, a les 19.30 hores.

Es recorda que per qüestions de seguretat i protecció enfront de la COVID, hi ha limitació d'aforament de l'espai i control d'accés restringit a qui ha reservat prèviament les entrades al concert.

Reserva-les a les oficines de l'ajuntament o per internet, omplint aquest formulari bit.ly/a2m_05